Wednesday, 27 June 2012

10
Komen

GiveAway Contest Gila #1: Watak Kegemaran


Assalamualaikum guys.

Kali nie aku try lagi masuk segmen GA.. kali nie GA disediakan oleh tuan rumah tersebut:

tekan sini kalau nak join : tekan sini, minna san.

Memandangkan tiap kali aku join memana GA, aku TAK PERNAH MENANG..haha tak der Luck may be... kadang2 wat aku fikir banyak kali gak, nak masuk ker tak nak, nak masuk ker tak nak..haha TAPI SERIOUSLY KALI NIE AKU NAK JOIN GA nie, tak kisah menang atau tidak. pergh... aku tak tahulah dari mana idea prince of Noob buat tajuk GA nie. tapi tajuk GA nie OHSEM!! sepanjang aku jadi blogger, inilah satu2nya blog yang aku penah jumpa yang buat GA pasal watak kegemaran, seriously ohsem.

WATAK KEGEMARAN YANG AKU SUKA IALAH:



Tadaaaa... UZUMAKI NARUTO.


Kenapa aku minat gila2 kat dia???


sebabnya naruto-kun seorang yang tabah! seorang yang kelihatan kuat kat luar, tapi sebenarnya..dalam hati dia, dia menanggung penderitaan yang teruk.. kehilangan kedua ibu bapa selepas dilahirkan, dan dibesarkan dalam keadaan FOREVER ALONE, dengan orang2 kampung yang cuma nampak dia hanyalah seekor raksasa kejam tapi sebenarnya kenapa, kenapa dan kenapaaaa orang2 kampung tak boleh nak akui dia. dia pon manusia apa..


walaupon keadaan dia macam tu, dia tetap tak putus asa. dia berusaha kuat untuk buat orang kampung terima dan akui dia.. dia tak pernah putus asa demi mencapai cita2 dia untuk jadi seorang hokage. tak sesekali putus asa!


naruto-kun jugak seorang yang setia dalam persahabatan. dia sanggup buat apa saja demi kawan2 dia. walaupon dulu orang sekeliling dia selalu berlaku tidak adil dan kejam terhadap dia, dia tetap layan mereka dengan baik.. lama2 orang tu sendiri berubah jadi baik..walaupon kadang2 naruto amatlah nakal masa dia kecik tapi itu cuma nak tarik perhatian orang kepada dia..sampai macam tu sekali dia terpaksa buat sebab nak orang perasan akan kewujudan dia.. (  kalau aku.....:'(    )


dan banyak lagilah pasal dia aku nak cerita tapi memandangkan aku takut pembaca boring then aku berhenti dulu. prince of noob kata: 


''hanya mengambil 10 minit daripada masa berharga anda dalam kehidupan ini.''

Tapi bagi aku, lebih dari tu pon aku nak cerita pasal dia. sebab dari situlah aku belajar moral/nilai2 murni yang terselit dari cerita tersebut..


 okay bye.. sebelum aku nangis..sobsobsob
(hey! sapa pasang lagu funeral hokage dan letak bawang kat sini?? i wanto cry)


10 budak suka membebel :

  1. hai segmen yang sama.. dah follow... sila la datang ke sini

    http://azmengs.blogspot.com/2012/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-watak.html

    ReplyDelete
  2. Babak sedih yang kedua dari anime Naruto: Time Kushina membebel kat Naruto dengan dia punya perut kena tusuk kuku Kyuubi. Time dia nak delivery tu. Perghh...nangis. Sedar diri ni banyak dosa kat mak.

    ReplyDelete
  3. dari segmen yg sama..follow you

    ReplyDelete
  4. ibu dtg lg follow sn,sllu2lh ke blog ibu yer..:)

    ReplyDelete
  5. DAH FOLLOW...

    SILA DATANG KE

    http://mynaepul.blogspot.com tq :P

    ReplyDelete
  6. Datang dari Contest Gila, selesai buat ini cuba2lah buat INI pula

    ReplyDelete
  7. tq dtg terjah blog sy....dtg skodeng sini blik.....rasengan...

    ReplyDelete
  8. dari segmen yg sma... thanks sudi jengu.. akak jenguk dari blog utama ye :)

    ReplyDelete
  9. saya suka upin ipin...

    http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/07/giveaway-contest-gila-buasir-otak-watak.html

    ReplyDelete

tamao membebel sekali ker?

 
Miss Red Apple's Diary Blogger Template by Ipietoon Blogger Template