Wednesday, 13 June 2012

10
Komen

1st SPECIAL GIVEAWAY CONTEST by Qaleshya Umairah

Assalamualaikum


Kali nie aku nak cerita pasal Awesome Love Story Ever

Firstly, aku rasa nie love awesome story aku yang paling aku hargai. Bukan senang untuk cintakan seseorang selepas disakiti dan dikecewakan oleh kekasih pertama kan? samalah macam aku.. bukan senang untuk cintakan orang lain selepas dia. Aku kenal kau pon melalui Dia kan? tak sangka.. aku boleh jatuh cinta dengan kau. kalau orang lain ber'mama', ber'baby' ber'sayang' tapi.. kau panggil aku PUTRI. kau cakap aku putri kau..

cinta kita bermula awal November 2008. Masa kenal kau, seriously memang niat aku nak main2 kan kau, aku terima kau pon sebab nak sakitkan hati Dia..diakan kawan baik kau tapi tak sangka, selepas tu aku betul2 dah jatuh cinta pada kau, Mir.

kau belajar jauh diPekan, pahang. kita tak macam orang lain. bercinta jarak jauh.. rindunya hanya Allah yang tahu. Mir, ingat lagi tak, tiap2 malam kau akan mainkan gitar dan kau nyanyikan sebuah lagu untuk aku, SAAT TERAKHIR.. kau minta aku ingat lagu tu sebab tu akan jadi lagu kita. Masa tu, aku menangis terharu bila dengar kau menyanyi lagu tu. Kau tahu tak Mir, disebabkan kau selalu mainkan gitar untuk aku, aku jadi terlalu minat dengan gitar dan percayalah Mir, sampai sekarang aku minat sangat2 dengar bunyi gitar. (sekarang, aku tengah belajar main gitar)

hampir setahun kita bersama, kita terputus hubungan disebabkan satu situasi.. lepas 3 bulan aku betul2 menderita kerana terlalu rindukan kau, akhirnya aku dapat berita kau dah TAKDER. bukan sekejap Mir aku menderita, 5 bulan Mir.. 5 bulan tu bukan tempoh masa yang sekejap.. hampir setahun lepas tu, kau tetiba muncul lagi...  aku ceritakan kisah nie dalam entry nie SAAT TERAKHIR.

bagi aku walaupun aku teramat cintakan kau tapi life must go on kan? masa tu aku tak dapat nak terima kau lagi, walaupon masa tu hati aku meronta2 supaya aku kembali kepada kau tapi sidia yang bantu aku untuk move on, aku tak boleh nak tinggalkan orang yang selama nie ada untuk aku masa aku amat perlukan sokongan. saat kau suruh aku pilih antara kau atau dia, sebenarnya kau dah bunuh hati aku...

Cinta dan mencintai itu satu keperluan.. walaupon cinta bukan jaminan kebahagiaan yang berpanjangan, kita tetap ambil keputusan untuk jatuh cinta lagi sebab cinta tu anugerah Tuhan buat hambaNya.. walaupon berkali2 disakiti...kita tetap ambil risiko itu untuk jatuh cinta lagi.


10 budak suka membebel :

  1. : assalammualaikum.. bgolek ke cni baca entry ! terima kasih sb join meriahkn my contest ! gudluck dear.. sedih nyer citer ni.. huhu.. tabahkn hati awak.. ur deserve get better,dear.. ^^ im follow u bck.. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam... :) terima kasih kak Umairah..:) cuma utk brkongsi pengalaman... May Allah bless you and thanks a lot...:)

      Delete
  2. dari segmen yg sma..salam kenal n gud luck ya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih...:) good luck to you too...:D

      Delete
  3. goodluck2...sal jom buat cri lgi cool...hahahaha

    ReplyDelete
  4. buat crita lgi cool lah...sape yg si dia yg dplih skrng 2..i wonder..hhahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh.. jgn nk curious sgt..hihihi
      biarkan ianya menjadi rahsia kenangan lama.. :)

      Delete
  5. salam perkenalan :)

    Sedihnya.. tabahkan hati ye.. N gud luck (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perkenalan juga buat Ros Reeza :)

      terima kasih awak.. insyaAllah.. :D

      Delete

tamao membebel sekali ker?

 
Miss Red Apple's Diary Blogger Template by Ipietoon Blogger Template