Tuesday, 12 June 2012

8
Komen

Diari seorang Aku

Assalamualaikum kepada semua

Lagu yang aku suka:


video

sebab ianya mengingatkan aku pada crush aku yang belajar kat Jepun. damn so hard.. i'm falling for him so much. tanpa dipaksa..dah setahun aku masih meminati dia dan hanya mampu mendoakan kebahagian dia.

jatuh cinta dan mencintai sesuatu yang kita tak boleh nak halang.. sebab tu, cinta tak mengharapkan sebarang balasankan?



Diari seorang aku yang amat meminati epal:

about me:
Haip.. nama aku Salihah.. aku dilahirkan pada 29 Oktober 1991 so of course, now i'm sweet 21 years old.. mempunyai ketinggian 150cm dan berberatkan 39kg sahaja.. (kecik dan ringan? belom tengok dengan mata sendiri belom tahu) 

tahap pengajian:
Aku sekarang nie masih belajar lagi. aku ambik barchelor degree in Al-syariah kat NEWSCASTLE
( newscastle?? hahaha jaoh bebeno.. belajar di Kota Bharu, Kelantan) sekarang dengan BANGGAnya menjadi mahasiswa bakal tahun 3 sem 5 bulan JULAI nanti.. (sekarang tengah cuti2 satu bilik lagi)

seorang yang:
Peramah, suka bercakap potpetpotpet (taklah, guwa x macam tu okey), seorang yang jenis kelam kabut (perangai yg tak baik, i know that) panas baran, sensitif.. cepat menangis bila tengok cerita sedih, baca buku, tengok manga dan anime sedih ker, baca berita yang sedih ker, even tengok cerita hindustan pon, of course air mata aku akan keluar.. asalkan SEDIH so conclusion nya EMOSI TAK STABIL.. haha

aku sukakan gadjet2 yang cool, boyish, suka kumpul kasut2 yang ada red shoelace dan kasut jenis ''kejantanan'' sikit, tak suka sangat dengan benda2 pinky dan girly nie.. 

 aku jenis yang suka ketawa dan senyum (kira 1 pakej la tu tapi bila depan kamera, tiba2 aku tak boleh nak senyum), payah nak merajuk..tapi kalau merajuk senang kena pujuk. jangan bagi aku sakit hati sebab bila aku dah sakit hati, aku susah nak lupakan perkara tu walaupon orang tu dah minta maaf. bila aku marah, bagi aku tenangkan diri dulu dan jangan tegur aku. well, kalau masih nak tegakkan benang yang basah masa aku tengah marah, aku belum dapat bagi jaminan tangan kaki aku tak naik kat badan korang.. (scary isn't it? that's me.. )

Kekurangan:
hurm.. kekurangan..banyak sebenarnya kekurangan yang ada dalam DIARI SEORANG AKU. tiada keyakinan, mudah putus asa tapi cepat bangkit dari perasaan tu, kuat berangan (hohoho) tak boleh nak percayakan lelaki sebab dah banyak kali disakiti, bila aku buat lawak, orang lain tak gelak TAPI bila time aku tak buat lawak, orang gelak plak.. takder sense of humour?? xtahu laaa (peluk lutut dan jari kuis2 lantai)

lemah semangat bila kena berdiri atas pentas, suka pegang microphone dan bercakap (lagipon saya nie kan fasilitator, hehe) orang lain susah nak predict aku sebab mood aku cepat berubah.

Hobi dan minat:
aku suka memasak sebab aku suka makan, menulis cerpen dan sajak, drawing dan painting (aku suka lukis anime) aku suka menari, Ex flatlander, aku suka tengok bola terutama kalau team kesukaan aku iaitu MU dan TRW bukak game. aku suka main gitar so the conclusion is, aku jenis yang teramat sukakan seni dan sukan.

lukisan aku pada tahun 2009. watak di ambil dari manga hot gimmik 5


k, entry yang paling panjang dan membosankan yang penah wujud kat blog aku nie.. sorry readers, k bai...

nota kaki kecik aku: aku teringin nak tahu kisah kak ika... ^^


8 budak suka membebel :

  1. menarik...moga kite dpt berjumpe 1 hari nanti...biarpon skrg cume di alam fantasi...moga datangnya saat realiti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah... smoga dapat bertemu satu hari nanti dengan pemilik hati.. :)

      Delete
  2. jelesnye tgok 2 org ni..hukhuk..

    ReplyDelete
  3. whoaaa. best! best! tp kisah kak ika, pasai apa? hee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ditag utk buat benda sama...lagu, cerita disebalik lagu kesukaan... about me dan lelain..hehe

      Delete

tamao membebel sekali ker?

 
Miss Red Apple's Diary Blogger Template by Ipietoon Blogger Template