Monday, 16 January 2012

1
Komen

Perfect Two

You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies I feel in my belly


You can be the captain
And I can be your first mate


You can be the chills that I feel on our first date


You can be the hero
And I can be your sidekick


You can be the tear That I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
Or u can be the sun when it shines in the mornin'




Don't know if I could ever be Without you 
'Cause boy you complete me


And in time I know that we'll both see That we're all we need
Cause you're the apple to my pie


You're the straw to my berry


You're the smoke to my high


And you're the one I wanna marry

Cause you're the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of Us)
And we're the perfect two


We're the perfect two
We're the perfect two


Baby me and you
We're the perfect two




You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth I can be the dentist


You can be the shoes and I can be the laces
You can be the heart that I spill on the pages


You can be the vodka and I can be the chaser
You can be the pencil and I can be the paper


You can be as cold as the winter weather
But I don't care as long as were together




Don't know if I could ever be Without you 
'Cause boy you complete me

And in time I know that we'll both see That we're all we need
Cause you're the apple to my pie

You're the straw to my berry

You're the smoke to my high

And you're the one I wanna marry

Cause you're the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of Us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two

Baby me and you
We're the perfect two



You know that I'll never doubt ya
And you know that I think about ya
And you know I can't live without ya

I love the way that you smile
And maybe in just a while
I can see me walk down the aisle


Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
U take the both of us (of us)
And were the perfect two

Were the perfect two
Were the perfect two

Baby me and you
We're the perfect two


auburn's song:

Wednesday, 11 January 2012

Sunday, 8 January 2012

0
Komen

Hakikat jika selalu meminta dari manusia

Assalamualaikum kepada pelawat kebun Epal


Kekadang kita gemar meluahkan masalah dan musibah kepada manusia, namun kita lupa dan lalai meluahkannya kepada Allah Ta'ala..


Betapa kaburnya hati kita.. Mengharapkan pada sesuatu, yang belum pasti dapat membantu.. Walhal bagi Allah Ta'ala, tiada yang mustahil akan segala-galanya.. Hakikat jika selalu meminta dari manusia, kekadang mereka mudah bosan dan tidak suka.. Namun jika selalu meminta dari Allah Ta'ala, itulah yang disukaiNya, kerana Dia sentiasa menanti rintihan hamba-hambaNya...

Jadi, kenapa kita PERLU LEBIH meluahkan atau merintihkan sesuatu perkara kepada manusia? Sedangkan mereka juga bergantung harap kpd Allah Ta'ala juga...



tak salah kalau kita luahkan kepada manusia tetapi biarlah berpada2.. jangan sampai kita melupakan DIA.. even aku sendiri dulu, jahat.. bila ada masalah, beban terasa dihati..terasa sebak tidak terkira. berharap dapat meluahkannya kepada makhluk yang bergelar MANUSIA sampai kadang2 aku terlupakan si DIA. jahil kan...? ya.. Aku jahil..

cuba kita fikir sejenak, (termasuk diri aku sendiri)

kalau kita luahkan masalah kita kepada manusia, yakinkah kita masalah kita tu tak akan tersebar kepada orang lain? boleh ke kita percayakan kepada insan itu? erm.. kalau tidak, tak akan ada peribahasa, biar pecah diperut, jangan pecah dimulut...kan? see..manusia nie walau seyakin mana kita percaya dia boleh simpan aib kita, kadang2 tanpa dia sedar, dia boleh tersasul membukanya.. arghh.. manusia tidak perfect.

Apa salahnya kalau kita meluahkannya kepada Rabbul Izzati?? membazirkah masa yang kita luangkan untuk menangis dihadapanNya? menyusahkan ker bagi kita untuk merintih dalam tadahan doa untukNya? Ya Allah.. nikmat yang dikurniakan untuk Kita lebih dari cukup...

egokah kita untuk mengadu kepadanya...? JANGAN sesekali melupakan Dia tika kita senang atau pun susah.. jangan pula hanya mengingatinya ketika kita SUSAH dan melupakanNya ketika kita senang.. sedangkan DIA setia bersama kita saat senang atau susah..


Mengharap pada yang Satu:

Saturday, 7 January 2012

0
Komen

jangan sedih bila

Assalamualaikum kepada pelawat kebun epal



: jangan sedih bila orang lain tidak MEMAHAMI kamu
tapi sedihlah kerana kamu tidak MEMAHAMI orang lain.


: Jangan sedih bila orang lain tidak MEMPERCAYAI kamu
tapi sedihlah bila kamu tidak PERCAYA pada diri sendri.


: Jangan sedih bila orang lain tidak memberi KESEMPATAN kepada diri kamu
tapi sedihlah bila kamu sendiri masih belum membuat PERSIAPAN


: Jangan sedih bila orang tidak MENGHARGAI kamu
tapi sedihlah bila kamu sendiri tidak MENGHARGAI diri kamu dan diri orang lain.


: Jangan sedih bila orang lain MENGHINA diri kamu
tapi bersedihlah bila kamu MENGHINA diri kamu sendiri


: Jangan sedih bila orang lain selalu MENGKRITIK kamu
tapi sedihlah kerana kamu tidak pernah mahu MEMPERBAIKI diri sendiri


: Jangan sedih jika kamu selalu JATUH
tapi sedihlah kamu tidak mahu BANGKIT kembali


: Jangan sedih kerana perjalanan hidup kamu penuh dengan PAHIT GETIR
tapi sedihlah bila kamu tidak pernah belajar dari PENGALAMAN


ingatlah kunci segala masalah ada dalam diri kita sendiri, bukan berada diluar.


jika manusia selalu mengecewakan kamu, ingatlah Allah selalu menunaikan segala harapan kamu.
jika manusia selalu menzalimi kamu, ingatlah Allah selalu berlaku adil terhadap kamu
jika manusia melukai kamu, ingatlah Allah selalu menitipkan penyembuh buat kamu.
Jika manusia menyayangimu, ketahuilah jika terkumpulnya cinta manusia diseluruh bumi ini, tidak akan pernah sesekali menandingi cinta Allah terhadap diri kamu.


kata2 atas nie bukan aku punya, sekadar untuk muhasabah diri sendiri..


jadi Sal.. La Tahzan..:

Thursday, 5 January 2012

2
Komen

langkah untuk menghilangkan tension

Assalamualaikum kepada pelawat kebun Epal

tadi aku tension. dalam pada dok scroll down kat HOME di FB, aku terbaca la entry nie. seriously hilang abis tension aku. yang ada diganti dengan senyuman dibibir plak..hahahaha Entry nie tuan dia bagi copy paste tapi dengan syarat, kena letak kredit untuk dia. halaaa.... dia susah payah post, kita main ciplak gitu pastu claim itu hasil kerja kita, tak bagus lah kan... ? Dia bagi copy paste tu sebab nak sama2 orang yang tension tu tersenyum.. (baikkan dia tu...? nanti aku letak nama dia okey)


Sapa tension cam aku sekarang? meh..kita praktikkan benda nie sama2 biar segala tension tu hilang. 

LANGKAH SATU

Ini adalah ala taichi sikit la… sebagai permulaan untuk memanaskan badan..

LANGKAH DUA

Tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher anda..

LANGKAH TIGA

wa..wa..aaa

LANGKAH EMPAT

Gerak kekanan kemudian ke kiri..

LANGKAH LIMA

Gerak ke kiri kemudian ke kanan. Ikut sahajalah… jangan terpusing kepala sudah la..

LANGKAH ENAM

Tepuk kuat kuat kat dahi.. Ini untuk menghilangkan mengantuk..

LANGKAH TUJUH

Selepas itu buat gerakan tangan dan badan… buat macam gembira je..

LANGKAH LAPAN

Kemudian goyang-goyangkan kaki dan badan sedikit… Lakukan seperti kita tiada masalah…

LANGKAH SEMBILAN

Lakukan secara agresif pula… Jangan peduli apa orang lain kata..

LANGKAH SEPULUH

Hilangkan semua tekanan…

LANGKAH SEBELAS

pusingkan kepala…

LANGKAH DUA BELAS

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

LANGKAH TIGA BELAS

Akhir sekali lakukan joget kucing…

okey..selamat mencuba guys...:D


credit to: Abu Musaddad (moh ler terjah blog dia)


salam senaman:

Wednesday, 4 January 2012

3
Komen

Lelaki cemburu?? kalau perempuan cemburu camner lak?

Assalamualaikum kepada pelawat Kebun Epal


adei... tak setuju! tak setuju! masing2 ada perang dunia ketiga sama ada lelaki atau perempuan kalau tak pandai nak kawal cemburu.


sebab apa aku cakap camtu... sesetengah lelaki (bukan semuanya okey) kalau cemburu, yang gentleman pun boleh jadi kaki pukul..haaaa... pang sana...pang sini..dushum sana...dushum sini.. mana coolnya? berani pukul perempuan sebab cemburu, apa, tak puas hatiii? betul la.. haa... kalau tak, tak kan ada berita kes kekasih mati dibunuh, disimbah asid, dipukul dan sebagainya.. cool apa camtu..? (statement cam tak puas hati jer kan..hahaha memang la tak puas hati.....(~_~)''>  ) tapi tu la.... TAK SEMUA LELAKI MACAM TU OKEY!


yang perempuan lak..kalau cemburu akan wujudnya perang dunia ketiga..haaaaaaa... memang..hehe tapi tak semua okeh.  yang terjadi kes perang dunia ke tiga tu sebab tak pandai nak kawal cemburu.. mana taknya.. cemburu tak tentu pasal, even boyfriend dah bagi penjelasan tapi still tak faham bahasa dan keras kepala and then mula lah pergi serang orang tu, serang orang nie..macam orang lain tak ada perasaaan. memandangkan orang lain tu pun ada perasaan sebab tulah diorang back up diri sendiri then mula lah nak bertikam lidah, bergaduh dalam twitter, serang dalam facebook, fitnah sana..fitnah sini, dalam blog plak, buka aib orang tu, buka aib orang nie..heh...perempuan. tapi tu la....TAK SEMUA  PEREMPUAN MACAM TU OKEY.


haaa... ada ker readers yang terasa? orang tua2 dulu ada berkata, sapa makan cili, dia lah yang terasa pedasnya... haaaa.. tapi hope mana2 readers yang baca entry nie tak terasa.. sebab pasti korang nie baik2 jer..pandai kawal perasaan kan.. (hope so... kalau terasa, sorry.. tak maafkan orang, tak baik tau... Tuhan tak suka kita bermusuhan, ngeee~ )


dan aku sendiri plak akan mengaku, ada jugak lelaki yang cemburu nampak cool... ye la.. bayangkan lelaki yang ego, lelaki yang keras kepala..bila bercinta jer, kita akan sedar perangai keras kepala dia tu, tak lah sekeras hati dia.. 


''sayang.... sapa dia tu.. urmmm....''  tanya dia ngan muka comel2, muncung2 itik camtu.
then kita pon tanya dia balik...


'' awak cemburu eaaa?''

 pasti dia akan tarik muka sambil buat muka kesian... ''mana adaaa....''


see seee seeeeeeeeeeee.....>.< cutenyaaa!! atotoi... betei2 nampak comel...huks...>.< (terasa plak kegedikan aku terserlah, auwww~ sorry..hahaha )


same goes to women... ada jugak bila diorang cemburu, diorang nampak superrrrrrrrrr cute. haaaa... yer la... bila nampak pakwe2, suami2 kat luar sana cam terapat ngan orang lain, atau tetiba terborak lelama sikit dengan orang lain, mesti hati rasa something wrong somewhere.. but it's okey.. 


''abang,,,erm.. naper yer abg rapat sangat dengan dia tu...? '' tanya ngan takut2..chitt chitt...>0<
''ala...abg rapat sebab hal kerja/study/ bla bla bla blaaa~ tak der papernya... dun worry keh''
'' urm..okey.....'' suara pon cam nak tak nak keluar jer cakap okey... air mata mula bergenang.. adei...
''ala... jangan lah camnie..senyum sikittt.... camnie..ngeee :D ''
''okey..ngee~ :D'' perempuan tu pn ikot ja laki tu suh senyum..
''alamak..rasa geram plak nak cubit pipi..cute'' kata si lelaki sambil tarik2 manja pipi dia.. eh chop chop choppp!! yang berstatus pakwe makwe tu, jangan gatal2, miang2 keladi nak cubit.. bukan bini engkau tu lagi..harammmmm... 
kesimpulannya... ecececeh.... dah lama dok pung pang pung pang baru nak wat kesimpulan...? adei... okey okey, back to the conclusion, lelaki ker perempuan ker..kalau tak pandai kawal cemburu, boleh timbul perang dunia ketiga jugak.. tak adil la kalau kata perempuan jer kan.. hush.. jaga2 cik salmah...


okaybye:

Tuesday, 3 January 2012

6
Komen

Hujan

Assalamualaikum kepada pelawat Kebun Epal



betul la.... HUJAN tu romantik for those yang berperasaan cam aku nie. Bila hujan jer, aku rasa damai... udara yang aku sedut untuk bernafas nie pun aku rasa segar jer, bila dengar bunyi rintik2 hujan plak, seriously aku rasa tenang.. errr... maklumlah..hati aku kan jenis sensitif..ahaks..(alamak, cam gedik la plak ayat) except when it comes for thunder.. >.< agagaaga... time tu confirm aku menyelinap dalam selimut or menyorok kat mana2.. fobia mungkin.. :D


kenapa hujan tu romantik? urm... hujan tu romantik sebab time hujan camnie la, Allah menurunkan kasih sayangNya (rahmatNya) tanpa kita mintak hujan tu turun atau tak. Bila hujan, kita demam. (cam keadaan aku sekarang nie) bila dah sakit nie, ia menghapuskan dosa2 kecik kita.. buat kita selalu ingat pada Allah. kenapa aku cakap wat kita selalu ingat pada Allah?? sebab bila kita sakit.. kita pasti akan merengek. tambah2 kalau sakit tu kena pada budak manja, LAGI LA BANYAK RENGEKANNYA (bukan aku) confirm la akan cakap..


''Ya Allah... sakitnya kepala aku....'' dan lain2... uishh...tak kan bila sakit nak mencarut plak kan? oit.. tak baik mencarut... =.='' nanti makin naik saham dosa..ngee~


kan kita sebut Ya Allah... bukankah kita sedang mengingati yang Maha Penyayang? see.. selalu wat kita ingat pada Rabbul Izzati.


Hujan tu memang romantik... :)) dan aku suka mandi hujan..hehe or main? =.='' adei...konfiusss la ghaser... main ker mandi hujan? haaa.. whatever.. \(^_^)/ yang penting hujan tu romantik dan aku suka hujan..

much love:


Monday, 2 January 2012

2
Komen

What is the happiest moment in your life?

Assalamualaikum kepada pelawat Kebun Epal





Wife asks husband:
“What is the happiest moment in your life?”


He looked at her face and said:
“It has not yet come..”


She fell silent for a moment, then she asked:
“And when will it be?”


He said:

"The day when you open the door and you say to me
‘my dear husband, Assalaamu alaykum wa rahmatullahi wa barakatuh
 - in our palace in Jannah.”


Beautiful short story:

2
Komen

Biarlah sejauh mana terpisah

Assalamualaikum kepada Pelawat Kebun Epal

hari nie aku nak share something. aku jumpa kat tumblr. nama tuannya aku dah lupa.. sekadar renungan bersama.




buat yang peduli, kita selalu mengaku, kita sayang sahabat kita... tapi..pernah ker kita selami hatinya?


bila berkesempatan, ambil masa untuk duduk disisinya. sentuh tangannya dan lihatlah matanya. masihkah matanya bersinar seperti dulu atau yang ada cuma cebisan - cebisan luka yang dia simpan….


lihatlah ke bibirnya, senyumannya masihkah setulus dulu atau dia cuma berpura-pura menutup luka dihatinya….dengarlah butir bicaranya, masihkah dia petah seperti dulu atau cuma sepatah dua yang lahir dibibirnya..

biarlah sejauh mana terpisah, jangan pernah lupa padanya.

dia mungkin tidak menghubungi kamu tapi tidak bermakna dia melupakan kamu



dia mungkin tidak bercerita,
tapi tidak bermakna tiada apa yang mahu dia kongsi.

tanyalah khabarnya.
jenguklah dia.
bila kamu sudah bahagia dan ada sahabat lain,
jangan pernah lupakan sahabat kamu.
jangan putuskan silaturahim,
hanya kerana jarak dan jurang yang tercipta.

Biarlah sejauh mana pun terpisah, awak akan selalu ada dalam hati saya:

Sunday, 1 January 2012

3
Komen

waiting for Mr. right not mr. perfect:

Assalamualaikum kepada Pelawat kebun Epal



so this is me...  i'm not pretty, i'm not caring and i'm not the kind of girl guys fall in love with. this is who i am. waiting for someone-somewhere-unknown-stranger out there to love me just the way i am. I'll will keep waiting 'till that day, the day that Allah had prepared for us so with a lot of words and Doa i sent to you trough Allah, hope that someday, you will find me.. if God willing, InsyaAllah. 


waiting for Mr. right not mr. perfect:

 
Miss Red Apple's Diary Blogger Template by Ipietoon Blogger Template