Thursday, 19 July 2012

5
Komen

2 Hati bertaut, Mas Azzam menanti

Assalamualaikum... 


Selamat menyambut Bulan Ramadhan, guys. hope tahun nie kita akan dapat nikmat lailatul qadar...






hari tu pergi bicara selebriti dengan kak ika. first time nak jumpa dia.. dalam hati nie, dup dap dup dap... takut kemain.. :) takut kalau kak ika tak dapat nak terima kehadiran aku dalam hidup dia.. chewahh..


macam2 yang aku fikir.. dia rasa segan ke tidak berjalan dengan aku yang banyak betul kekurangan nie.. i'm pretty ugly ya know..hehe she is a princess.. she so beautiful and kind..


aku ditemani oleh fika.. kawan serumah aku. bila aku face to face dengan kakak, rasa nak nangis pon ada..hehe terharu sangat2 dapat jumpa dengan orang yang selalu cakap ditelefon, huha huha kat facebook, dan tiba2, dia berada di depan mata aku.. Demi Allah, dia betul2 comel.. (mohon kak ika percaya...)



First time pergi Bicara Selebriti, meowww..memang tip top lah. thanks to kak ika yang sudi bawak kami. Fika sampai excited dan aku plak macam lipas kudung cari tudung nak pakai...haha tudung labuh aku semua dah basuh.. tak sempat nak spin jer. kalut betol.. aku pakai tudung bawal tapi tudung tu plak jarang gila. dah siap2 siap pakai, rasa tak selesa terus tukar pakai tudung arini pastu tudung bawal tadi aku jadikan selendang untuk cover my chest, bagi labuh sikit.

memang kalutlah fika dan izzah make over tudung tu kat kepala aku.. (sampaikan kamera yang sepatutnya kami bawa tertinggal di atas meja). nak tunggu kak ika ambil kami kat kolej, dari rumah sewa sampailah ke kolej, aku dan fika berlumba lari.. sebab hujan renyai2 masa tu.. dasyat.. habis cair make up kami yang sederhana nie. (k skip jer lah part nie)



kak ika ditemani adik angkat dia, Na. so bila sampai kat Balai Islam tu, kitorang huha huha nak decide tempat. sama ada nak ambil tempat kat tingkat atas atau nak duduk kat bawah jer. jadi kata putus kami, kami ambil tempat kat tingkat atas.


aku dengan kak ika.. hurm... tak der cakap banyak sangat sebenarnya. AKU KAN PEMALU. mohon wan saddam yang selalu stalk blog aku nie ketawa guling2 bila baca tulisan ''AKU KAN PEMALU'' tersebut. bayangkan dalam kereta pon, aku text kak ika dari pilih untuk bercakap.. see, pemalu betul aku kan..


kata orang.. orang yang banyak membebel kat blog sebenarnya amatlah pendiam didunia nyata.. nak percaya mitos tersebut, terpulanglah pada anda.


sebut pasal Mas Azzam yang dalam cerita KCB tu, face to face.. urm.... tinggi betul dia..kacak.. umur baru 23 tahun..hehe Yatt, Ana raffali, Ustaz Hasrizal.. face to face dengan diorang, satu perkataan jer aku nak cakap, AWESOME. banyak kot pengalaman dan ilmu yang aku dapat dari diorang malam tu.


owh..lagi satu aku nak bagi tip pada korang yang nak mengorat Mas Azzam.


''korang nak jadi isteri mas Azzam, sila pikat ibunya dahulu..hehe''


katanya Mas Azzam.. 


redha Saya terletak pada Keredhaan Ibu saya.. jikalau ibu saya mengatakan calon itu sesuai, ya jadinya sesuai..''(aku sendiri karang ayat nie..lebih kurang camtulah mas azzam cakap)


dalam hati aku, aku rasa nak pergi tegur ibu dia, manalah tau ibu dia berkenan, terus buat menantu..hehe tapi mata plak dah mengantuk.. dan kami plak kena pulang awal sebab yer laaa...dok rumah sewakan, ada orang pantau. tak boleh balik lewat2..


pukul 12 kitorang pon balik... ngeh ngeh ngeh


k tu jer aku nak merapu.. SEBENARNYA TAJUK TAKDER KENA MENGENA DENGAN ISI :D


2 hati antara



dan

kak ika comei lote

InsyaAllah..hati aku dan kak ika bertaut sampai Syurga aku mohon,


(Doakan agar Ukhwah ini terjalin sampai bila2... Ya Allah..Aku mohon dengan sangat..kerana aku amat menyayanginya keranaMU)


kalau ditanya kenapa aku mudah sangat sayang dia, reason yang dah buat aku sayang dia.. aku hanya mampu bagitau, aku terima dia seadanya kerana Allah... Maka Allah hadirkan rasa sayang nie dalam hati Aku.. SEMUA KERANA ALLAH..


5 budak suka membebel :

  1. semoga persahabatan berkekalan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin ya rabbal alamin.. terima kasih permata biru :)

      Delete
    2. Huhu sal~ terharu seyhhh :'D
      tq adik ku syg. huhu tp ade part yg tk buleh percaya! hoho

      Delete
  2. "...dan bila dua hati membina ukhuwwah, pasti hadir sejuta mahabbah, diri ini kian menjadi tabah, moga bersama menggapai syurga Allah. InsyaAllah..."

    p/s: xsempat pergi ke balai islam aritu, kalo x, leh jumpe...hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin.. tq krn mendoakn ukhuwah antara kami.

      Delete

tamao membebel sekali ker?

 
Miss Red Apple's Diary Blogger Template by Ipietoon Blogger Template